Salade van tomaat, komkommer en geitenkaas
Nodig voor 2 pers.
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 100 g light-geitenkaas
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- peper
- zout
- 1 tl olijfolie
- 1 scheutje azijn
Bereiding
- Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes en snipper het uitje.
- Breng alles in een schaal en pers er het teentje knoflook boven uit.
- Giet er de olie en azijn over en strooi er peper en zout op.
- Meng alles goed door mekaar en schaaf er de geitekaas over.
- Laat even koelen in de koelkast alvorens te serveren.
Dit levert: 120 Kcal per persoon
Lauw slaatje met grijze garnalen
Nodig voor 4 personen
- 300 g grijze garnalen
- 150 g veldsla
- wit van 1 prei
- 2 tomaten
- 1 el kappertjes
- 1 el witte wijnazijn
- 3 kl olijfolie
- 2 el gehakte bieslook
Bereiding
- Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Was de prei, snijd ze in julienne en stoof aan in wat olie.
- Voeg na 5 min. de tomaten en de kappertjes toe, haal de pan van het vuur en voeg er de wijnazijn en de rest van de olie bij, samen met de veldsla.
- Meng het geheel en zorg ervoor dat de veldsla lauw is en niet te warm wordt.
- Schik snel op een bord zodat de sla geen overtollige warmte opvangt.
- Schik de garnalen er omheen en strooi gehakte bieslook als garnituur over het bord.
Dit levert:150 Kcal per persoon