dietiste-balen.be
sportdietiste.be
Groepspraktijk Samen in Balans: Home Groepspraktijk Samen in Balans: E-mail Groepspraktijk Samen in Balans: Info
SportdietisteDieetGezondheidFitDieetGroentenDieetGezondSporten
Twee maal half werk is een kwart aan resultaat
sport.jpg

Sportvoeding

Voor een recreatieve of wedstrijdsporter/sportster ga ik als volgt tewerk:

Standaard worden er minstens 4 consultaties voorzien

1ste consultatie (€55)

Een kennismakingsgesprek waarbij de gegevens, doelstellingen,... van de sporter genoteerd worden. Vervolgens volgt een vetmeting (met een huidplooimeter) en worden lengte, gewicht en eventueel enkele lichaamsomtrekken bepaalt. De sportvoeding en supplementen die de sporter reeds gebruikt worden besproken. Op het einde van de eerste consultatie wordt een trainings- en voedingsdagboek mee gegeven om gedurende een week in te vullen. Hieruit wordt het energieverbruik en de energieopname berekend.

2de consultatie (€27,5)

De dagboeken worden overlopen.  We bekijken samen welke voedingsgewoonten de sporter graag behoudt in zijn/haar eetpatroon (vb. 1 x per week frieten, alcohol, snoepmomenten...) en wat de sporter graag/ niet graag lust om zo een persoonlijk voedingsschema te kunnen opstellen rekening houdend met de doelstellingen en verwachtingen van de sporter.

Eventueel een nieuwe bepaling van vetpercentage en gewicht vindt plaats.

3de consultatie (€127,5)

De resultaten van de berekeningen worden besproken. Overlopen van de voedingsschema's en de eventueel bijkomende schema's voor wedstrijddagen, tapering-off, … die gemaakt werden. Ook worden de nodige ruilwaardelijsten overlopen. Er wordt meer info gegeven over supplementen, sportvoeding, sportdranken... Nieuwe bepaling van vetpercentage, gewicht en eventueel lichaamsomtrekken.

4de consultatie (€27,5)

De schema's worden overlopen, en eventuele problemen worden opgelost. Een nieuwe bepaling van vetpercentage, gewicht en eventueel lichaamsomtrekken. De schema's worden bijgestuurd indien nodig.

Verdere opvolgconsulten zijn mogelijk. Dit is zeker aangeraden indien men bepaalde doelstellingen nagstreefd zoals gewichtsverlies of gewichtstoename of verminderen in vetpercentage. Het kan ook nodig zijn indien men niet het hele jaar aan dezelfde intensiteit traint, zo kan het schema tijdig bijgestuurd worden.

Indien je ver woont, zijn 3 consultaties mogelijk. De dagboeken worden dan via mail bezorgt zodat je deze ingevuld bij de eerste consultatie kan meebrengen.

Misschien tot binnenkort!

Contacteer ons voor meer informatie

Voor een recreatieve of wedstrijdsporter/sportster ga ik als volgt tewerk: