dietiste-balen.be
sportdietiste.be
Groepspraktijk Samen in Balans: Home Groepspraktijk Samen in Balans: E-mail Groepspraktijk Samen in Balans: Info
SportdietisteDieetGezondheidFitDieetGroentenDieetGezondSporten
Je bent wat je eet, dus eet goed
vetmeting.jpg

Voeding

Sportvoeding

Voor een recreatieve of wedstrijdsporter/sportster ga ik als volgt tewerk:

Standaard worden er minstens 4 consultaties voorzien

1ste consultatie (€65)

Een kennismakingsgesprek waarbij de gegevens, doelstellingen,... van de sporter genoteerd worden. Vervolgens volgt een vetmeting (met een huidplooimeter) en worden lengte, gewicht en eventueel lichaamsomtrekken bepaalt. De sportvoeding en supplementen die de sporter reeds gebruikt worden besproken. Op het einde van de eerste consultatie wordt een trainings- en voedingsdagboek mee gegeven om gedurende een week in te vullen. Hieruit wordt het energieverbruik en de energieopname berekend.

2de consultatie (€32,5)

De dagboeken worden overlopen. Eventueel een nieuwe bepaling van vetpercentage en gewicht vindt plaats.

3de consultatie (€265)

De resultaten van de brekeningen worden bekeken. Overlopen van de voedingsschema's en de eventueel bijkomende schema's voor wedstrijddagen, tappering-off, … die gemaakt werden. Ook worden de nodige ruilwaardelijsten overlopen. Supplementen, sportvoeding, sportdranken worden besproken indien dit gewenst is. Nieuwe bepaling van vetpercentage, gewicht en eventueel lichaamsomtrekken.

4de consultatie (€32,5)

Deze kan kort na het 3de consult zijn of met een tussenperiode van een maand. De schema's worden overlopen, en eventuele problemen worden opgelost. Een nieuwe bepaling van vetpercentage, gewicht en eventueel lichaamsomtrekken. De schema's worden bijgestuurd indien nodig.

Verdere opvolgconsulten zijn mogelijk. Dit is zeker aangeraden indien het gewenste resultaat nog niet bereikt werd of indien men tegen een bepaalde wedstrijd op een bepaald vet% wil staan. Het kan ook nodig zijn indien men niet het hele jaar aan dezelfde intensiteit traint, zo kan het schema tijdig bijgestuurd worden.

Indien je ver woont, zijn 3 consultaties mogelijk. De dagboeken worden dan opgestuurd zodat je deze ingevuld bij de eerste consultatie kan meebrengen.

Misschien tot binnenkort!

Contacteer ons voor meer informatie

Aanvaarden en waarderen van een gezond lichaam zijn