dietiste-balen.be
sportdietiste.be
Groepspraktijk Samen in Balans: Home Groepspraktijk Samen in Balans: E-mail Groepspraktijk Samen in Balans: Info
SportdietisteDieetGezondheidFitDieetGroentenDieetGezondSporten
a healthy body is the best fashion statement
DSC01650.jpg

Candy Bruyninckx

Hoi,

Ik ben Candy (°1980), diëtiste en startte mijn eigen praktijk op in 2001. Ik specialiseerde me in 2003 in Nederland tot sportdiëtiste. Ik volgde ook verschillende bijscholingen rond o.a. de behandeling van kinderen met overgewicht, eetstoornissen...

In het Heilig Hartziekenhuis te Mol deed ik jarenlang ervaring op rond de voedingsbegeleiding van mensen na een bariatrische ingreep.

In november 2007 richtte ik deze groepspraktijk op om mijn cliënteel nog beter te kunnen begeleiden in een multi-disciplinaire context.

Als diëtiste heb ik me ook nog gespecialiseerd in:

- de behandeling van kinderen met overgewicht: kinderen en hun ouders begeleiden met overgewicht vraagt een hele andere aanpak dan de begeleiding van een volwassen persoon.  Op een speelse manier wordt tijdens de consultaties geleerd over gezonde voeding en voldoende beweging.  De rol van de ouders is hier cruciaal, hoe jonger het kind hoe meer vooral met de ouders zal gewerkt worden rond een gezonder voedingspatroon binnen het hele gezin.

- de behandeling van eetstoornissen: sinds 2011 ben ik me verder gaan bijscholen via literatuur en bijscholingen in de begeleiding van mensen met eetstoornissen.  Het kan gaan om mensen met eetbuien (binge eating disorder), met anorexia nervosa, met boulemia nervosa of een variant op één van deze eetstoornissen.  De begeleiding van eetstoornissen gebeurt bij voorkeur in een multi-disciplinaire context, daarom werk ik ook samen met verschillende psychologen uit de buurt.

 

Biografie

Sinds juni 2001 kan ik mij gegradueerde in de dieet- en voedingskunde noemen. Ik studeerde af met onderscheiding. Hiervoor ontving ik de 1e prijs van de VBVD.
Meteen begon ik te werken bij Infra-ligne te Mol. Dit is een afslankcentrum waar ik mensen begeleide met hun voeding en lichaamsoefeningen.
Op 1 oktober 2001 startte ik mijn praktijk op als zelfstandige diëtiste in Balen. Het is een job waarin ik me met hart en ziel uitleef. Mensen kunnen helpen geeft me veel voldoening.
In november 2002 ben ik de cursussen sport en voeding I en II gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In april 2003 behaalde ik mijn diploma als "Sportdiëtiste".
Van 2002 tot 2004 was ik actief als sportdiëtiste in het sportcentrum van Arcade te Balen.
Van 2004 tot 2007 was ik tewerkgesteld als diëtiste van de pas opgestarte obesitaskliniek in Mol. Hier bouwde ik vooral ervaring op om mensen te begeleiden na een bariatrische ingreep.

In 2008 werd ik mama en koos ik ervoor om volledig als zelfstandige aan de slag te gaan.

Regelmatig blijf ik me bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwigheden en om me verder te specialiseren.

Ik ben lid van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten, ANBN van de Vlaamse Academie voor Eetstoornissen.

Een greep uit de bijscholingen die ik de laatste jaren volgde:
 

 • Kindvriendelijke consultaties van NICE (3-daags)
 • Motivatietechnieken KHK
 • Voedingsadvies voor sporters aan de Erasmushogeschool
 • Multi-disciplinaire begeleiding van de obese patiënt in Gent
 • Voedings- en gezondheidscongres in Brussel
 • Multi-disciplinaire begeleiding van de obese patiënt in Hasselt
 • Voedings- en gezondheidscongres in Brussel
 • Multi-disciplinaire behandeling van kinderen met overgewicht van Eetexpert (3-daags)
 • Voeding en duursport in hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 • Voedings- en gezondheidscongres in Brussel
 • Motivatietechnieken van Nutrimedes
 • Sportvoeding van Nutrimedes
 • Meerdaagse opleiding eetstoornissen van KINTU

........

Vanaf april 2007 heb ik het AZ te Mol verlaten om mijn zelfstandig beroep voltijds te gaan uitoefenen. Mijn job is een uitdaging die mij veel afwisseling en plezier bezorgt!

Candy Bruyninckx